Las Terrazas – ett ekologiskt samhällsprojekt

Canopy

Las Terrazas är ett litet samhälle och naturreservat i kommunen Candelaria, Artemisa-provinsen. Det ligger i Sierra del Rosario-bergen (del av Guaniguanico området), som utsågs till Biosphere Reserve av UNESCO 1984.

Byn har cirka 1 000 invånare med hotell, casa particulares, vandringsleder, Canopy, båtuthyrning och ett antal restauranger. Naturreservatet omfattar 5000ha sekundärskog som planterades på de omgivande (avskogade) kullarna genom att bygga terrasser för att undvika erosion, därmed namnet (på spanska betyder terrazas terrasser). Reservatet är rikt på flora och fauna och inkluderar sjöar, floder och vattenfall. Organiserade utflykter på de många vandringsleder och spår kan bokas på resebyråer och även på det lokala turistkontoret.

Eftersom Las Terrazas ligger så nära Havanna, bara 2-2,5 timmar med bil, är det perfekt för en heldagsutflykt. Man kan börja med sightseeing, vandring, canopy eller en roddtur på morgonen, äta lunch på en av restaurangerna i området och sedan simma i floden San Juan på eftermiddagen.

Rekommenderas högt!

About Author

Founder and CEO of Cuba Travel Scandinavia and Cuba Holidays International Tour Operator. Specialist on travels to Cuba as well a deep knowledge of the everyday reality for the ordinary Cuban person.

Du kanske även är intresserad av...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *