Snorkling i Punta Perdiz

En av mina favoritplatser på Kuba är Punta Perdiz. Det ligger vid Kubas södra kust, i Matanzas-provinsen, mellan Playa Larga och Playa Girón. Det är bara 150 km från Havanna och vägen dit är ganska bra, så du kan göra en heldagsutflykt från Havanna, om du inte har tid för en längre vistelse.

Längs kusten mellan Playa Larga och Playa Girón kan man hitta små platser att stanna med bilen för att snorkla i orörda omgivningar. Korallrevet ligger från 30 till 100 meter från stranden och vattnet är kristallklart.

På Punta Perdiz själv hittar du ett dykcenter och en restaurang och det finns en entréavgift på 15 cuc som gör att du kan stanna hela dagen med lunch ingår.

Om du har lite tid att spendera föreslår jag att du tillbringar ett par dagar i en Casa Particular på Playa Buenaventura eller på Hotel Playa Larga. En ingång till Cienaga de Zapata ligger precis vid Playa Buenaventura och det finns många casa-specialiteter bara på stranden.

Missa inte Cueva de los Peces och Caleta Buena i samma område.

About Author

Founder and CEO of Cuba Travel Scandinavia and Cuba Holidays International Tour Operator. Specialist on travels to Cuba as well a deep knowledge of the everyday reality for the ordinary Cuban person.

Du kanske även är intresserad av...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *